BİTLİS / TATVAN - Atatürk Anadolu Lisesi

Nis

17.04.2024 tarihinde rehberlik servisinde, okula gelen 10. sınıf öğrenci velilerimize okul rehber öğretmenlerimiz Mehmet ULUS ve İrem Yörük TOPUZ tarafından "Alan Seçimi ve Meslekler" konulu bilgilendirme çalışması gerçekleştirilmiştir.

Nis

17.04.2024 tarihinde konferans salonunda okulumuz 10. sınıf öğrencilerine okul rehber öğretmenlerimiz Mehmet ULUS ve İrem Yörük TOPUZ tarafından "Alan Seçimi ve Meslekler" konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.

Mrt

21.03.2024 tarihinde konferans salonunda okulumuz öğrencilerine okul rehber öğretmenlerimiz Mehmet ULUS ve İrem Yörük TOPUZ tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programı" kapsamında bilgilendirme çalışması gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Okulumuzda 8 Mart Cuma günü Bina Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Öncelikli olarak öğretmenlerimizce öğrencilerimize, "Herhangi acil bir durumda bina nasıl güvenli bir şekilde boşaltılır ve okulumuza ait Acil Toplan Alanı neresidir?" konularına ilişikin bilgilendirme yapıldı. Ardından siren sesiyle beraber okulumuz, öğretmen ve idarecilerimiz eşliğinde güvenli bir biçimde boşalılıp Acil Toplanma Alanında toplanıldı.

Mrt

Okulumuz Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencileri Şubat ayı boyunca dört farklı grup ile Yaşar Kemal'e ait dört kitabını okuyarak analizlerini gerçekleştirdiler. Vefatının 9. yıldönümünde okulumuz konferans salonunda "Yaşar Kemal'in İzinden" başlığıyla bir program düzenlediler. Programimiz Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nurullah ULUTAŞ hocamız "Yaşar Kemal bize neyi anlatıyor?" konulu bir sunum ile devam etti. Merhum Yaşar Kemal'in eşi kıymetli Ayşe hanım programımıza video göndererek selam ve teşekkürlerini iletti.

Programımızın düzenlenmesinde emeği geçen Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencilerimize, davetimize icabet edip okulumuza teşrif eden Prof. Dr. Nurullah ULUTAŞ hocamıza ve Yaşar Kemal'i portresini çizen Görsel Sanatlar hocamız Emine İnci SARİ'ya teşekkür ederiz..

Mrt

29.02.2024 tarihinde okul konferans salonunda öğrenci velilerimize rehber öğretmenlerimiz ve müdür yardımcılarımız eşliğinde, okul müdürümüzce Devamsızlığı Önlemeye Yönelik Bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Çocuklar Güvende Programı" projesi kapsamında beraber yürüttüğümüz çalışmalarda devamsızlık yapan öğrencilerimizin evlerine ziyarette bulunduk. Güzelce ağırlayıp duruma hassasiyet gösteren velilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

21.02.2024 tarihinde okul konferans salonunda 12. sınıf öğrencilerimize okul idaresi eşliğinde okul rehber öğretmenlerimiz Mehmet ULUS ve İrem Yörük TOPUZ tarafından Devamsızlığı Önlemeye Yönelik Bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.

Ock

08.01.2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize, okulumuz rehber öğretmenleri Mehmet ULUS ve İrem Yörük TOPUZ tarafından Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında Madde Bağımlılığı konulu seminer çalışması gerçekleştirilmiştir.

Ara

Okulumuzda "Prof. Dr. İlber ORTAYLI Okuma Kampı" düzenlendi.

Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencileri 'Ustalara Saygı' başlığıyla Prof. Dr. İlber ORTAYLİ'nin "Bir Ömür Nasıl Yaşanır?" ve "İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?" kitaplarının tahlillerini okulumuz Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Sevda PEKGÜZELSU ve Cemal ÇAKTU ile beraber gerçekleştirdiler.

Okuma kampının düzenlemesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

6-10 Aralık Tarihlerinde Erzincan'da Düzenlenen Okullararası Bölge Şampiyonasında Atatürk Anadolu Lisesi'ni Temsil Eden Öğrencimiz Enes Dinç (92-110) Kilogramda Bölge İkincisi Olmuştur Ve Türkiye Finallerine Çıkmaya Hak Kazanmıştır.4-7 Ocak Tarihleri Arasında Tokat'ta Düzenlenecek Olan Okullararası Türkiye Finallerinde Öğrencimize Başarılar Diliyoruz.

Ara

Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencileri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü münasebetiyle  okulumuz konferans salonunda program düzenlenmiştir. Avukat Yumna Şevval KULDAŞ hocamız insan hakları ile ilgili sunumunu yapmıştır.

İlçe şube müdürlerimiz Etem BALLIKAYA ve İbrahim AYDIN programa katıldılar.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen ve katilimcalara teşekkür ederiz.

Ara

Tatvan Atatürk Anadolu Lisesi voleybol takımı, İl 1. olarak Van’da düzenlenen bölge müsabakalarına katılım sağlamıştır. Ayrıca Mardin Spor Lisesi, Muş Spor Lisesi ve Siirt Spor Lisesinin olduğu grupta, grup ikinciliğini elde ederek müsabakayı tamamlamıştır. Bu başarıda emeği olan okulumuz Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Ahmet Kerem Demir'e ve takımımızı Van'da yalnız bırakmayan müdür yardımcımız sayın Murat Toprak'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Taha ŞEN ÇEDES "Çevreme Duyarlıyim Değerlerime Sahip Çıkıyorum." projesi kapsamında öğrencilerimiz ile beraber Ahlat Meydan Mezarlığına ve Ahlat Müzesine ziyaret gerçekleştirdiler.Gezi kapsamında planlama ve uygulama alanında yardımlarını esirgemeyen okul müdürümüz sayın Rahmetullah YAMAN başta olmak üzere İngilizce Ögretmenimiz Seda YAYLACIK ve Tarih Öğretmenimiz İbrahim DİNDAR'a teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Medeniyet ve Değerler Kulübü öğrencileri 5 haftalık "Nuri Pakdil Okuma Kampini" gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz 18 Ekim günü merhum Nuri Pakdil'in vefatının 4. yıldönümünde okulumuz konferans salonunda anma ve anlama programı yaptılar.

Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.